Graspop för fanken

Mindre än en dag kvar till avfärd nu och jag känner mig helt galet peppad - Graspop kommer att bli hur jävla grymt som helst! Inga band har ställt in, väderrapporterna lovar gott (skapligt iaf) och inte ens 16 timmars bussresa enkel väg kan göra mig det minsta oroad över att detta inte kommer bli det absolut fetaste jag upplevt i musikväg någonsin. Orkar inte dra upp alla band jag vill se men som sagt, kolla in lineupen så förstår ni vad jag snackar om. Det är faktiskt ett så späckat schema att jag i princip skulle kunna kolla på band konstant hela fredagen och lördagen utan större avbrott än att springa mellan scenerna. Men det är såklart inte särskilt rimligt, så några akter kommer ju kompromissas bort. Några få alltså.

Annars har det varit kneg fram till midsommar men nu är jag ledig ett par veckor framöver. Vädret har varit allt annat än stabilt så förutom jobbet har jag mest sysselsatt mig med film, dator och böcker hemma. Behagligt men samtidigt en aning tråkigt. I helgen blir det andra bullar. Just det, jag har ju kollat på fotbolls-EM också. Det har överlag varit ett riktigt bra mästerskap med flera kanonmatcher. Och det finns väl inte så mkt att säga om Sveriges insats som inte redan har sagts en miljon gånger, men nog tycker även jag att det är dags att byta ut Lagerbäck nu. Så pass defensiva och råtråkiga som Sverige var mot Spanien och Ryssland ska det inte behöva se ut. In med lite nya förmågor och banna defensiva mittfältare från allsvenskan för evigt från landslaget så är vi redan en bra bit på vägen. Ryssland förresten, vilken överraskning och vilken rolig fotboll! Jag - och ungefär resten av det fotbollsintresserade Västeuropa - hade ingen aning om att de skulle vara så bra så jag trodde in i det sista att Sverige iaf skulle kunna greja det kryss som behövdes. Tji fick man. Men om det är något lag jag nu unnar framgång i turneringen är det  just ryssarna (jämsides spanjorerna), offensiv fotboll ska premieras. Angående ryssarna ska pappa ha cred också förresten, följande rader skrev han i ett mail daterat 13 juni när vi förhandssnackade inför Sverigematchen och jag i mailet förklarat att vi vinner: ” men jag vill utfärda en varning för Ryssland. Dom förlorade visserligen stort mot Spanien, men spelade inte dåligt och skapade många vassa chanser”. I ett telefonsamtal innan matchen snackade pappsen också om hur Sveriges backlinje skulle få svårt att hänga med Rysslands snabba och passningsskickliga anfall. Vi vet hur det gick sedan och jag har alltid så otroligt mkt mer tillförlit till min faders idrottskunskaper än alla vända-kappan-efter-vinden-journalisters.

Det var EM det. Vad har hänt mer?
Tja, här om dan hade jag mitt livs första riktiga lönesamtal. Det var intressant. Jag var ganska bra förberedd (tror jag) med en plan på vad jag skulle begära om bossen frågade. En löneökning som jag anser vara någorlunda rimlig på de två år jag knegat. Men innan jag hann yttra några önskemål så kom chefen med ett bud som var klart högre än den ökning jag hade räknat med som par, så det var ju succé. Jag har ju gnällt om lön tidigare här i bloggen, och jag kan väl säga som så att det knappast har blivit fett pröjs för detta samtal, men att jag numera iaf är på rätt sida 20-papps strecket och det med lite marginal också. Fan nu gör Erik karriär - yeeeyy!

Just det, Sveriges borgerliga regering har ju röstat igenom den omtalade sk. FRA-lagen också. Det mesta har väl redan sagts om den skiten också, men mitt i eländet glädjer det mig i alla fall att så många visar civilkurage och ryter ifrån. Det är manifestationer ute i landet dagligen och massor med folk bloggar, skriver, diskuterar, skäller, klagar, tjurar osv. Och denna sunda respons inför FRA-bajset är förhoppningsvis en viktig kugge i hjulet som heter Slippa borgarna för evigt. Förra gången bildade de regering med Bert Karlsson och var nära att kvadda ekonomin i landet fullständigt. Nu säljer de ut halva landets statliga tillgångar och röstar igenom en övervakningslag som knappast ens gestapo själva skulle försökt framföra som legit. Och seriöst – vem i helvete är rädd för terrorister i Sverige, och i så fall varför?!

Nu fortsätter jag att checka av saker på min Graspop-packlista och bloggar efter festivalen nästa gång.

Cheers!

Sommarpratarna

So-so intressant sommarprataruppsättning i år. Framförallt är utbudet ovanligt blekt på musik- och litteraturfronten. Några få guldkorn finns dock. Följande intresserar mig:

Juni
Lör 21 Fredrik Lindström, programledare, författare
Mån 23 Max Tegmark, professor
i astrofysik

Juli
Lör 19 Dolph Lundgren, skådespelare
Sön 20 Robin "Robyn" Carlsson, sångerska, låtskrivare

Augusti
Mån 4 Stavros Louca, matematiklärare
Fre 8 Boris Grigorjev, KGB-överste, bosatt i Moskva



När det väl var dags för avspark igår var jag faktiskt rätt nervös trots allt. Och efter en ganska halvseg historia, där Sverige ändå var markant bättre, var det jävligt förlösande när Zlatan väl dundrade in 1-0. Nu tror jag stenhårt på kvart!


Bara för att

Tillbaka igen efter några veckors exil. Lite uppdatering över vad som hänt sen dess:

• Det har hux flux blivit riktig sommar och jävligt varmt. Över 25 grader varje dag i Halmstad nu och även bortåt 30 uppe i Sundsvall. Med tanke på att det även var varmt vid den här tiden ifjol är det fortfarande för tidigt att ropa hej, men visst känns det bra än så länge.

• I senaste inlägget antydde jag ju påbörjande WoW-spelande, och jodå, jag gick ner mig helt i WoW de följande veckorna. Nu har det dock lugnat ner sig en del och blir inte mer än nån/ ett par timmar om dan, men visst fan är det vanebildande allt. Känns en aning ironiskt att jag börjar spela det 3 år gamla WoW precis när nya hype-mmorpg:et Age of Conan släpps. Conan verkar ju onekligen också fräckt, men får väl se hur det blir med det. Jag har en hel drös med intressanta datorspel liggandes nu.

• Jag har varit en sväng i Sundsvall igen för andra gången på kort tid. Trevligt, trevligt men i vanlig ordning väldigt stressigt. Hann i alla fall med att träffa en gammal Boråspolare och även spendera en heldag med min farfar. Nästa Sundsvallsvisit blir lagom till Gatufesten, jag vädrar återföreningar, grillfester och öl!

• Jag har fått sommarschema fram till och med v. 34. Två veckor ledigt mellan juni/juli sedan ligger jag och pendlar runt 50-75% kneg resten av sommaren. Det blir alldeles lagom.

• Just nu känner jag mig väldigt tillfreds med min singelstatus. Jag ser möjligheter istället för problem. Precis som jag känner inför hela den här sommaren. Klar ”The summer of George”-känsla som en kompis så träffsäkert uttryckte det.

• Fotbolls-EM börjar precis och det är trevligt att kunna snegla på några matcher på vardagskvällarna. Eller kanske gå ut och ta en öl på uteserveringarna i stan framför storbildskärmarna. Hur det går för Sverige? Dunno. Inte särskilt viktigt heller.

• Nyheter på Musikfronten: På grund av diverse mer eller mindre oväntade utgifter hade jag inte råd med Sweden rock i år. Synd, för när det väl var dags var jag sugen som fan. Som en liten tröst åkte jag i alla fall iväg med ett gäng från Halmstad över fredagen för att träffa folk, snacka skit och dricka öl. Trevligt såklart, även om det är frustrerande att inte kunna löpa linan ut så att säga. Lyssnade dock på en del av Ministrys spelning utanför och det lovar väldigt gott inför Graspop.

• Graspop ja. Det är mindre än 3 veckor dit nu. Herrejävlar vad jag ser fram emot det. Varje gång jag tittar på lineupen känns det som en våt dröm, alltså jag har aldrig sett nån vassare festival-lineup någonsin. Spelordningen släpptes förra veckan och självklart skedde det oundvikliga, alltså krockar, men det var ändå inte så farligt för det kunde absolut vara mkt värre. Vi åker förresten buss dit, det blir enklast. Och vi är 4 pers från Halmstad som bygger ett eget litet camp där. Det kommer bli askul (och varför följer inte DU med?!).

• Jag har hört lite på en promo av Judas Priest nya skiva Nostradomus och tyvärr är det stor Spinal-Tap varning över det hela. Det gör ont i hjärtat. Men givetvis ska det ändå bli skitskoj att se dem på Graspop. Äntligen, efter så många år av väntan (desamma gäller givetvis med Maiden!)

• Indiana Jones? Är det nån som verkligen tror på hypen?

Det finns mycket mer att säga men senare

RSS 2.0