The (international) frukt conspiracy

Överläkare Christer Enqvist betonar i DN debatt med en amerikansk rapport och några meningslösa exempel som grund att hälsobovarna på Livsmedelsverket i god konspiratorisk anda mörkar för de stackars svenskar, som godtroget har trott att frukt har varit nyttigt och ett alldeles utmärkt mellanmål, att frukten i själva verket är värsta fettfällan och en bidragande orsak till att hela arbetsplatser får dras med extra bilringar.

Fan vilket larm (och vilket löp), man blir alltså fet av frukt, shame on you alla dagis som har gett barnen frukt en gång om dan och shame on you alla proffsidrottare som regelbundet har med frukt i sin specialkost och shame on you alla ni miljontals, miljarder som genom årtusenden alltid har ätit massor med frukt i hela era livstider utan att ha några som helst problem med övervikt. Shame on you för nu finns det ju både "enkla observationer av verkligheten" med stort "antropologisk och etnologiskt värde" och därtill vetenskapliga studier som säger att ni har varit HELT fel ute trots att era egna erfarenheter säger er någonting annat. Shame on you!

Men on the flipside så let me tell you a big secret: Christer är i själva verket en äcklig rotfrukt, typ en maskerad selleri som folk grimaserar åt och han är avundsjuk på alla goda saftiga päron och klementiner som folk istället älskar. Därför dissar han frukten!
And heres another one: Krille, du som överläkare borde ju veta att det faktiskt är ganska enkelt det där med vikt ändå, when it all comes down så handlar det fan bara om vilket energiöverskott man har. Förutsatt att du inte lider av sjukdom eller genetiska arv så är grejen att hålla ditt intag och din rörelse i symbios och gör du bara det så är vips frukten som möjlig fettfälla ett totalt ickeproblem.


Kommentarer
Postat av: gustav

haha det här har jag också skrattat mycket åt. whööö farlig frukt. en i metro sa angående några "hard facts" att Mmm, men detta är beräknat på nån som äter motsvarande 28 bananer om dan.

2009-05-04 @ 18:23:35
URL: http://paparkaka.com
Postat av: Helene

Hahaha så jävla bra inlägg, Erik! Trevligt å ha dej tillbax i bloggvärlden! :)

2009-05-10 @ 19:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0